Tele2 WiFi problem

Discussion about the Samsung Nucleus OS of the Jet phone

Tele2 WiFi problem

Postby aapman55 » Fri Apr 01, 2011 5:05 pm

Hey guys,

Since you got a lot of knowledge i was just wondering if you could find a solution for my problem.

My internet provider is Tele2 (a Dutch company) and when i try to access my WiFi i get connected. But when i try to open a webpage the browser leaves blank. Tried to disable WPA2 but no success either.

The strange thing is i can get access to other WiFi with no problem. And other phones like Blackberry and nokia can access my internet easily.

Tried to ping my jet from a pc and that worked. 0% loss

Many Tele2 users have this same problem.

I think its the firmware of the Tele2 router (Davolink DV2020) causing jets problem, but other phones can access it so it could be also a jet firmware problem?

Have Firmware version S8000XPJA1

Thanks
                       Image
               Image
aapman55
Junior member
Junior member
 
Posts: 20
Joined: Mon Feb 21, 2011 8:45 am
Location: Nederland

Advertisement

Re: Tele2 WiFi problem

Postby Thijs » Fri Apr 01, 2011 5:45 pm

Hi,

That's interesting. I've got Tele2 with a Davolink modem as well. However, I do get some data but very very slow! I though it was related to my (slow) SDHC memory card but this sounds like a more logical cause.

@aapman: Does it only affect JetDroid or the Samsung OS as well? (For me it's only JetDroid which causes problems).

Anyone else experiencing Tele2 problems (JetDroid / Samsung OS)?

Best regards - Thijs
Thijs
Dev Team
Dev Team
 
Posts: 114
Joined: Fri Sep 10, 2010 6:28 pm

Re: Tele2 WiFi problem

Postby aapman55 » Fri Apr 01, 2011 5:52 pm

I havent tried jetdroid jet since this is my only working phone, im a bit reluctant.
When i have bought a new sdhc card i will try it on jetdroid too.

Which Firmware version are you using? and are you using also DV2020?
                       Image
               Image
aapman55
Junior member
Junior member
 
Posts: 20
Joined: Mon Feb 21, 2011 8:45 am
Location: Nederland

Re: Tele2 WiFi problem

Postby Thijs » Fri Apr 01, 2011 6:15 pm

Yes, it's a DV2020 too. I'm using the latest firmware.

But on Samsung OS it runs pretty fine (maybe a bit slow)... It's just JetDroid which 'causes' problems.

Best regards - Thijs
Thijs
Dev Team
Dev Team
 
Posts: 114
Joined: Fri Sep 10, 2010 6:28 pm

Re: Tele2 WiFi problem

Postby aapman55 » Sun Apr 03, 2011 12:19 pm

EUREKA!
After looking around in the debug maintenance menu. I found the solution.

*#0228#
press # till you cant go any further

then press [8]common

then press [7]SERVICE Configuration

then press [1] DATA Service config

Mine was default set to [1] USB ACM/AP
I switched it to [3] UART/AP

now its working, but its not really fast. at speedtest.nl i get 2Mb/s while my internet connection is 20Mb

But still im happy as i get it working

EDIT: Well maybe it was just tele 2 changing their firmware, so maybe no eureka :(
switched back to [1] usb acm/ap and rebooted, its still working. Download peak is 5 Mb
                       Image
               Image
aapman55
Junior member
Junior member
 
Posts: 20
Joined: Mon Feb 21, 2011 8:45 am
Location: Nederland


Return to Samsung OS

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

  • Advertisement
cron